Wat heb je nodig voor een geslaagde winterbarbecue?

goede barbecue

Veel mensen zijn er dol op om te gaan barbecueën. Je kan dit bijvoorbeeld doen met je familie of met je vrienden, maar het wordt wel vrijwel altijd in de zomer gedaan. Toch is dit jammer, want in de winter wil je natuurlijk ook wel lekker kunnen barbecueën. Gelukkig kan je nog altijd een winterbarbecue organiseren voor jou en je vrienden. Maar wat heb je nodig voor een geslaagde winterbarbecue?

goede barbecue

Barbecue

Deze is misschien voor de hand liggend, maar het is wel echt heel belangrijk dat je tijdens je winterbarbecue een goed werkende barbecue hebt thuis. Als je deze nog niet zelf hebt, kan je deze nog altijd huren natuurlijk. Door een goede barbecue te gebruiken, voorkom je niet alleen ongemak, zoals bijvoorbeeld een barbecue die niet goed heet wordt of steeds uit gaat, maar ook ongevallen. Regel daarom een goed werkende barbecue om je winterbarbecue te laten slagen!

Winterse drankjes

In de zomer drink je natuurlijk iets anders dan in de winter en bij een winterbarbecue is het dan juist leuk om dit erin te houden. Glühwein bijvoorbeeld is hét perfecte warme drankje voor in de winter. Daarnaast is dit niet alleen lekker en past het bij het seizoen, maar het houdt jou en je gasten ook nog eens lekker warm voor tijdens een winter barbecue. Verder zou je natuurlijk ook nog altijd gewone rode wijn of zelfs schnapps kunnen drinken met je gasten om lekker warm te blijven.

Warm terras

In de winter is het lastig om buiten in de kou te gaan zitten eten, maar binnen eten verpest ook wel een beetje de sfeer van het barbecueën. De oplossing hiervoor is dat je buiten een warme plek regelt om te zitten. Als je al een terras buiten hebt, kan je dit verwarmen door een terrasverwarmer te huren. Op deze manier kunnen jij en je gasten gezellig buiten barbecueën en het alsnog warm hebben- zelfs in de winter. Je hoeft de terrasverwarmer alleen maar te huren en vervolgens goed aan te sluiten thuis.

Partytent

Hoewel het niet handig is om je barbecue onder te zetten, kan een partytent wel heel handig zijn om comfortabel te kunnen zitten met je gasten. Door een partytent te gebruiken, zorg je ervoor dat jullie droog zitten in het geval van regen en zelfs beschut zitten van wind. Veel partytenten hebben namelijk de mogelijkheid om dicht te ritsen aan de zijkant, waardoor je dus beter beschut blijft. Een partytent kan je het beste huren. Je zal het namelijk niet zo vaak nodig hebben en zo hoef je ook niet een tent ergens op te bergen in huis.

Winters eten

Als laatste is het tijdens je winterbarbecue natuurlijk een leuk idee om ook ander eten te bereiden dan normaal gesproken in de zomer. Je kan bijvoorbeeld eens spareribs of braadworst maken op de barbecue. Ook de bijgerechten kan je aanpassen voor je winterbarbecue. In de zomer eet men hier meestal stokbrood met koude salades bij, maar tijdens de winterbarbecue kan je bijvoorbeeld warme groenten, warme sauzen en iets met aardappelen eten.