Ontstoppingsbedrijf Nijmegen

ros-riolering-logo

Een probleem met het riool of met een afvoer komt bij iedereen wel voor. Vaak zijn deze problemen eenvoudig op te lossen, maar soms is dit een stuk lastiger. Doordat een riool een heel erg ingenieus systeem is en onder de grond licht is het lastig om snel te vinden wat er aan de hand is. Gelukkig kan er aan de hand van een camera al snel door het hele riool gekeken worden. Door een slang met een camera het riool in te sturen en mee te kijken kun je meteen zien wat het probleem is en hoe je het kunt verhelpen. Ook kun je met een camera zien of het riool zelf nog wel in tact is. Als dit niet het geval is moet je hier meteen actie op ondernemen. Een scheur kan namelijk snel uitgroeien tot een barst of een gat. En dan kan het grote problemen veroorzaken en een hele dure grap worden. Als je dan een reparatie wilt laten uitvoeren moet er een hele nieuwe buis in en de grond erboven er dus uit. Dit kan een ontstoppingsbedrijf Nijmegen doen.

ontstoppingsdienst Nijmegen

Reparatie

Een reparatie kan redelijk eenvoudig zijn, maar kan ook een hele klus zijn. Een kleine reparatie kan zonder problemen gedaan worden door een scheur te verstevigen door net als een weg te vullen zodat het weer één geheel wordt. Dit kan ook gedaan worden door een ontstoppingsbedrijf Nijmegen. Dit kan gewoon via het toilet of een andere weg als deze dichterbij is. Als er echt een gat is in de riolering is het een minder gemakkelijke reparatie. Deze moet je dan doen door de vloer boven de pijp weg te halen en als deze onder het huis licht wordt het al een stuk lastiger. Ook kost het een hoop tijd om de weg vrij te maken naar de riolering, omdat deze een aantal meter diep licht. Vervolgens moet er een stuk pijp afgesneden worden en een nieuw deel neer gelegd worden. Deze moet dan weer vastgemaakt worden aan de rest van het riool en dan moet alles wat opengelegd is weer dichtgemaakt worden. Dit is geen goedkope grap, maar moet wel zo snel mogelijk gebeuren.

Stank

Hoe kom je erachter dat er een scheur in het riool zit zonder camera. Dit kan doordat er opeens een penetrante rioolstank in de lucht hangt. Dit komt doordat er scheurtjes in het riool zitten waardoor de stank uit de leidingen kan, omdat dit gewoon gas is.