Taxaties Utrecht berekent waarde van jouw huis

gusto-casa-logo

Als jij een hypotheek gaat aanvragen of jouw huis juist gaan verkopen is het handig om de waarde van jouw huis te weten. Door een taxatie Utrecht kan jouw overwaarde meer worden wat meerdere voordelen heeft. Als je jouw huis gaat verkopen is het handig om te weten wat het waard is. Dit kun je natuurlijk doen door te kijken naar andere huizen in de buurt, maar deze zijn nooit hetzelfde. Misschien is dit huis wel een stuk meer waard. Zeker als het om veel geld gaat is dit handig. Taxaties Utrecht kunnen voor jou dus veel betekenen.

taxaties Utrecht

Hoe werkt een taxatie?

Een taxatie werkt eigenlijk heel simpel. Een expert komt langs bij jou in huis en neemt alle dingen die opvallen mee in het rapport en bepaald op basis hiervan een prijs. Deze prijs is vaak op basis van een aantal dingen en kunnen aangevuld worden door extra’s. Het grootste aandeel van de prijs wordt bepaald door de locatie. Daarna de ligging en dan een aantal kleine dingen als een hoekhuis, vrijstaand, oprit en noem het maar op. Als alle punten zijn opgenomen in het rapport komt er een prijsopmaak uit en deze krijg je toegestuurd. Zo weet je precies hoeveel geld jouw huis waard is op de huidige markt.

Waarom is overwaarde gunstig?

Een overwaarde op jouw huis kan enorm handig en gunstig zijn. Overwaarde krijg je als jouw huis meer waard wordt dan jouw hypotheek. Vervolgens kun je jouw hypotheek laten verhogen naar de prijs van jouw huis, maar waarom zou je dit willen. Ten eerste omdat je veel meer geld kunt lenen dan eerst en ten tweede omdat een hypotheek heel weinig rente heeft. Zo kun je dus voor weinig extra geld geld lenen. Dit geld kun je weer gebruiken om een auto van te kopen of om een investering te doen. 

Huis zoeken

Het zoeken van een huis hoef je zelf niet helemaal te doen. Het zoeken van een huis kunnen de makelaars die ook taxaties Utrecht doen voor jou doen. Ze kijken naar jouw wensen en jouw budget en komen terug met een aantal opties.