Verkoop jouw oud ijzer!

Oud ijzer

Wanneer jij werkt bij een bedrijf dat onderdelen van spullen maakt dan kan het wel eens zo zijn dat er met metalen wordt gewerkt. Hierbij komt kijken dat er ook metalen zijn die niet meer worden gebruikt. Dit zijn resten en worden meestal op een hoop gegooid en uiteindelijk naar een stort wordt gebracht. Een van die metalen is oud ijzer en het is best wel zonde als je dit weggooit. Jij kunt het namelijk gewoon nog verkopen bij verschillende bedrijven. Het verkopen van metalen is dan ook best wel bekend, maar nog niet genoeg. Het verkopen van jouw schroot brengt zeker wat voordelen met zich mee waar jij rekening mee moet houden.

Oud ijzer

Voordelen

Het verkopen van schroot heeft zeker een aantal voordelen waar jij gebruik van kan maken. Een van die voordelen is dat het goed verkoopt. Er is namelijk een prijs verbonden aan oud ijzer en aan veel andere metalen. Dit is erg handig, want zo kun jij er nog een mooi bedrag voor krijgen. Verder zorgt het ervoor dat het lekker opruimt. Stel jij hebt een grote berg met oud ijzer dan is het vervelend als het steeds in de weg ligt. Dit kun jij voorkomen door het te verkopen. Dat is dan ook zeker iets wat je moet doen. Het brengt namelijk ook voordelen mee voor anderen. Er kan namelijk meer schroot worden gerecycled en dat is ook goed voor het milieu.

Prijs

De prijzen van schroot wordt best wel makkelijk bepaald dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Als je gaat kijken naar de websites van schroothandelaren dan zie jij dat het schroot wordt verkocht per kilo. Het gaat namelijk om de prijs per kilo. Natuurlijk heeft niet alles dezelfde prijs, want anders zou het ook niet eerlijk zijn. Koper is bijvoorbeeld het duurste en oud ijzer is dan weer wat goedkoper. Dat neemt niet weg dat je niks goeds kan krijgen van het ijzer. Vaak heb je hier meer van liggen dan van koper dus je kan zeker van ijzer iets moois krijgen.

Roest

Jij hebt vast wel een fiets waar roest op zit je ziet wel eens op een auto roest zitten. Roesten is een normaal proces dat buiten plaatsvindt. Wanneer ijzer te veel wordt blootgesteld aan water en zuurstof dat zul je gaan zien dat het gaat roesten. Je zou misschien denken dat het veel uitmaakt voor de oud ijzer prijs, maar dat is zeker niet het geval. Het oude ijzer wordt vooral gebruikt voor de staalindustrie. Hier zijn ze zelfs heel erg blij met het verroeste ijzer. Mocht je het dus liggen dan zal het zeker niet uitmaken en je kunt het gelijk verkopen aan de schroothandelaren.