Een caravan matras vind je hier

Iedereen wilt wel graag een goede nachtrust en al helemaal als je op vakantie bent. Zo kun je de volgende dag weer veel gaan ondernemen om leuke plekken te zien. Hier speelt een matras een grote rol in. Het perfecte caravan matras is dus belangrijk. Lees snel verder voor meer informatie.

Waar wordt een matras van gemaakt?

De meeste matrassen worden van schuim gemaakt. Er zijn verschillende soorten schuim, drie voorbeelden hiervan zijn polyetherschuim, koudschuim en traagschuim. Polyetherschuim matrassen zijn vaak de goedkoopste matrassen. De hardheid in dit soort matrassen hangt af van de hoeveelheid lucht die in het matras zit. Hoe meer lucht erin het matras zit hoe duurzamer en harder het vaak is. Koudschuim matrassen worden in de fabriek niet op hoge temperaturen gemaakt. Koudschuim heeft een open structuur en hierdoor ademt het goed en neemt het goed vocht op. De kans op kuilvorming is hier heel klein. Deze matrassen hebben een vrij lange levensduur en zijn erg comfortabel. Dit is dus perfect voor jou queens bed. Traagschuim matrassen bestaan niet alleen maar uit traagschuim maar ook uit pocketvering basis of een koudschuim basis. Traagschuim wordt hierover heen aangebracht. Je hebt 2 soorten traagschuim matrassen namelijk de gegoten traagschuim matrassen en geschuimde traagschuim. De levensduur van een gegoten traagschuim matras is lager dan de levensduur van geschuimde traagschuim. De voordelen van deze matrassen zijn dat ze zich aanpassen aan de vorm van het lichaam. Hierdoor word het hele lichaam goed ondersteund. Dit zou ook handig kunnen zijn voor een caravan matras, want hier slaap je de hele vakantie lekker op.

Doorgaande maten

De meest standaard maat voor een eenpersoonsbed is 90 cm bij 200 cm. Voor een queens bed zit je rond de 152 cm bij 203 cm. Bij een tweepersoonsbed zit je al gauw op 180 cm bij 200 cm. Het verschil in de maten tussen een queens bed en een tweepersoonsbed is dat je bij de eerste optie alle ruimte voor jezelf hebt en bij een tweepersoonsbed deel je het met een ander.