Een aantal tips als je een hoogslaper hout gaat aanschaffen

Heb je het besluit genomen en ga je een hoogslaper hout aanschaffen? Een hoogslaper waarvan je kind altijd al heeft gedroomd? Dat is heel leuk, maar hoe kies je nu de beste hoogslaper voor je kind uit. Het zal aan een aantal eisen moeten voldoen, zodat je kind veilig kan slapen en niet uit het bed kan vallen. Een aantal tips bij de aanschaf van een hoogslaper hout.

hoogslaper hout

Wat is de reden van aanschaf van een hoogslaper hout?

Wat is precies de reden waarom je een hoogslaper hout wilt gaan aanschaffen? Natuurlijk zal je kind, of je kinderen, het helemaal geweldig vinden, maar het kan ook voor een praktisch reden zijn. Heb je bijvoorbeeld een ruimtegebrek in de kinderkamer dan kan je besluiten om een hoogslaper neer te zetten. Je gaat hiermee de hoogte in en dan bespaart een hoop ruimte. En deze ruimte kun je goed gebruiken om andere dingen neer te zetten. Interessant is om gelijk met een hoogslaper een bed, bureau en kast in één aan te schaffen. Zo creëer je nog meer ruimte.

Kies een stevige stabiele hoogslaper

Je zult het vast begrepen hebben, een hoogslaper hout is natuurlijk een stuk hoger dan een normaal eenpersoonsbed. Als je kind nog klein is kan dat best in het begin wel eens spannend zijn. Daarom is het altijd aan te raden om een stevige stabiel hoogslaper aan te schaffen. Zo’n hoogslaper die niet al te veel wiebelt. Overigens kun je hoogslapers ook aan de muur bevestigen en daardoor worden ze extra stevig. Als je kind het té eng vindt om omhoog te klimmen dan is dat zeker aan te raden. Je merkt gelijk dat het bed stevig en krachtig staat.

Veiligheid is van essentieel belang en niet te onderschatten

Veilig is heel belangrijk bij het aanschaffen van een hoogslaper hout. Het is allemaal nog belangrijker als het bed hoog van de grond staat. Daarom is het tijdens het kopen van een hoogslaper altijd aan te raden om naar de veiligheidseisen te kijken. Check bijvoorbeeld of de betreffende hoogslaper een veiligheidsnorm heeft van EN 74712012. Deze veiligheidsnorm is speciaal gemaakt voor hoogslapers. Let daarnaast ook op dat je kind niet te jong in een hoogslaper gaat slapen. Het advies is om kinderen vanaf zes jaar in een hoogslaper te laten slapen. Kinderen zijn dan groot genoeg om in de hoogslaper te klimmen en je vermindert de kans op ongelukken aanzienlijk. 

Past de hoogslaper hout ook daadwerkelijk in de kinderkamer?

Een hoogslaper is ruimtebesparend. Het is altijd wel slim om de kinderkamer goed op te meten en te kijken of de hoogslaper hout er ook daadwerkelijk in past. Dat klinkt logisch, maar heb je ook nagedacht over kastjes open en dicht doen en de ruimte om van de trap af te klimmen? En is er genoeg ruimte om het bed op te maken? Dit kan allemaal al ruimte in beslag nemen daarom is het belangrijk om van te voren er zeker van te zijn of de hoogslaper in de kinderkamer past.