Waarom een Wilson padel racket kopen?

Wilson padel racket

Wilson padel racket

Bij het spelen van padel is het van belang dat je goed racket hebt voor jouw doelen. Tussen de verschillende rackets zitten veel verschillen. Al deze verschillen zorgen ervoor dat jij het optimale spel kunt spelen. Deze verschillen liggen in de vorm, gebruikte materialen, gewicht, grootte, noem het maar op. Merken en bedrijven die zich bezighouden met het verkopen van padel rackets moeten dus rekening houden met veel verschillende soorten. Veel merken zijn minder duidelijk over de verschillen in de padel rackets. Maar als je een Wilson padel racket wilt kopen zal je zien dat dit goed is georganiseerd. 

Wilson padel racket

Het verhaal achter het bedrijf

Wilson werd in 1913 opgericht in Chicago onder de naam: Ashland Manufacturing Company. In 1914 is deze gereorganiseerd. Dit werd gedaan in een beweging om te profiteren van de populariteit van de Amerikaanse president Thomas Woodrow Wilson. Het bedrijf ging onder de leiding van zakenman Thomas E. Wilson verder als: Wilson Sporting Goods Company. Het bedrijf is verder gegroeid tot wat wij nu kennen. 

De geschiedenis

In het begin deed Wilson niet veel met padel. Dit veranderde behoorlijk in 2020. Toen begon de samenwerking met Fernando Belasteguin. Dit is een van de grootste padel spelers in de wereld. Hij staat op de 11de plek op de wereldranglijst. Zo ontstond de bela rackets lijn. De bela staat natuurlijk voor Bela(steguin). In deze lijn zijn er 3 rackets verkrijgbaar. Deze heten: De bela pro, bela elite en bela team.