Dakdekkersbedrijf – Wat doen ze?

Dakdekkersbedrijf doet veel dingen. Veel van hun taken zijn er van belang. Toch weet niet iedereen wat deze taken inhouden. Deze informatie kan erg belangrijk zijn om te weten. Niet alleen als je een dakdekker nodig hebt, maar ook als je misschien een dakdekker wilt worden. 

Dakdekkersbedrijf

Wat doen ze?

Dakdekkersbedrijf kan je met veel helpen. Toch weten niet veel mensen wat dit eigenlijk inhoudt. Simpel gezegd is dit een bedrijf dat zich bezighoudt met het repareren, vervangen en aanleggen van daken. Dit kan variëren van het repareren van lekkages tot het vervangen van hele dakbedekking. Denk hierbij aan het herstellen van daklekkages, vervangen van dakbedekking, het plaatsen van dakramen, dakkapellen, dakgoot, dakdoorvoer, dakventilatie en dakisolatie.

Hoe wordt je een dakdekker?

Nu dat je weet wat een dakdekkersbedrijf doet, kan het ook leuk zijn om te weten hoe je een dakdekker wordt. Er zijn verschillende stappen die je kunt nemen:

 • Neem een opleiding of cursus.
  • Er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar die specifiek gericht zijn op dakdekkers. Deze kunnen variëren van informele workshops tot formele opleidingen op een technische school.
 • Verkrijg werkervaring.
  • Veel dakdekkers beginnen hun carrière als leerling of assistent bij een bedrijf dat zich bezighoudt met dakbedekking. Hierdoor kun je vaardigheden leren van ervaren dakdekkers en kennis opdoen over de verschillende soorten dakbedekking, tools en technieken die worden gebruikt.
 • Start een eigen bedrijf.
  • Als je genoeg ervaring hebt opgedaan, kun je besluiten om zelf een bedrijf te beginnen als dakdekker. Dit vereist vaak een aanzienlijke investering en een goede marketingstrategie, maar biedt je de vrijheid om je eigen uren te kiezen en je eigen klantenbestand op te bouwen.
 • Research doen.
  • Er zijn ook landen waar een certificaat of diploma vereist is om te mogen werken als dakdekker, doe je research naar de vereisten van jouw land.